fbpx

Verdensmål

FN’s Verdensmål

Verdensmålene udgør 17 konkrete mål og 169 delmål, som forpligter alle FN’s 193 medlemslande til helt at afskaffe fattigdom og sult i verden, reducere uligheder, sikre god uddannelse og bedre sundhed til alle, anstændige jobs og mere bæredygtig økonomisk vækst.

De fokuserer ligeledes på at fremme fred og sikkerhed og stærke institutioner, og på at styrke internationale partnerskaber.

Verdensmålene breder sig over et enormt spekter, så vi har prøvet at afgrænse det lidt og gøre det til vores ’eget’.

Vi har på Odd Fellow Palæet valgt 3 verdensmål, som vi faktisk allerede gør en del for, men nu vil vi stræbe imod at blive endnu bedre. 

Her er de 3 verdensmål, som vi vil bestræbe os på at sætte mere fokus på:

 
 

Bæredygtig energi

Hvad har vi indtil videre gjort for at nå dette mål:

Odd Fellow Palæet har indtil for ganske nyligt været fyldt af glødepærer, som har givet en vis autencitet til vores lysekroner og lamper, men i foråret 2019 begyndte Odd Fellow Palæet at undersøge mulighederne for at skifte til de mere CO2 venlige LED pærer. Indtil videre har vi skiftet 500 pærer på Palæet og vi er stadig i gang med udskiftningen af endnu flere. 

Desuden slukkes alt lys selvfølgelig, når vi forlader et lokale og når hele Palæet er tomt og alle gået hjem, går vi en runde og slukker alt lys i hele Palæet. Det kan godt være god motion at komme rundt på alle 9000 kvm og tjekke alle lokaler

Ansvarligt forbrug og produktion

Hvad har vi indtil videre gjort for at nå dette mål: 

Vi ved at én af de helt store syndere i forbindelse med CO2 udledning er kødproduktionen, så vi har på Odd Fellow Palæet lavet både en vildtmenu samt en grøntsagsmenu, men dog har vi bibeholdt vores sæsonmenu, hvor der kan indgå oksekød. I vores vildtmenu bestræber vi os på at arbejde med vildt fra de danske skove. Ifølge en rapport fra det svenske landbrugsuniversitet udleder det 0,5 kg CO2 at producere 1 kg vildtkød. Til sammenligning udleder oksekød i gennemsnit over 20 kg CO2, når der produceres 1 kg. Grunden til dette er også at der udledes en del energiressourcer ved at producere foder til kvæg, hvorimod vildt spiser af naturens spisekammer. 

Vores menuer er sæsonbetonet, så vi bruger hovedsageligt grøntsager og råvarer der er i sæson, så vi kan arbejde med de bedste råvarer, til den bedste pris, produceret her i Danmark. 

Vi sorterer al madaffald i bøtter, som bliver afhentet, herefter forarbejdes madaffaldet til flydende biomasse, der transporteres til biogasanlæg. Her genanvendes det til produktion af el, varme og biogas og afslutningsvis som gødning til marker, hvor der dyrkes nye fødevarer. Dét kaldes cirkulær økonomi. Vi har også oliespande, hvor vi også opsamler al olie og fedt vi bruger til produktion og disse bliver også afhentet af et samme firma som genanvender dette til miljøvenlig andengenerationsbiodiesel. Andengeneration betyder, at biodieselen er baseret på affaldsprodukter. Biodiesel er et grønt supplement, som blandes i konventionel diesel. 

Vi har desuden bronzemærke i økologi. En stor del af vores vin er økologisk, bæredygtigt eller biodynamisk. Vi prøver hele tiden at holde os opdateret på ny og spændende bæredygtig vin i samarbejde med vores vinleverandør.

Livet i havet

Hvad har vi indtil videre gjort for at nå dette mål:

Den helt nærliggende med dette mål er at vi sætter en stor ære i at kun bruge fisk der er bæredygtigt fanget, fra kystnært fiskeri og fra økologiske dambrug. Vi har et tæt samarbejde med Lars Birger fra Bisserup, der har et økologisk dambrug, hvor vi får al vores ørred fra. Desuden samarbejder vi med Fiskerikajen, som er vores leverandør i alt godt fra havet De har også stort fokus på bæredygtigt fiskeri og vi har nogle gange efterhånden i samarbejde med dem og FSK, Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri afholdt et fiskearrangement på Odd Fellow Palæet, hvor prominente restauranter har sendt deres dygtigste folk, som laver spændende gourmetretter med dansk kystfanget fisk og skaldyr. 

I køkkenet bruger vi kun klude uden mikroplastik. Det virker som en lille ting, men nogle gang er det de små ting, der gør det godt i det store billede. 

Kontakt os

Hvad enten I vil booke en fremvisning eller blot have en uforpligtende samtale om et fremtidigt arrangement, så kontakt os venligst via denne kontaktformular, så vender vi tilbage til jer hurtigst muligt.

Hvis I har spørgsmål er I meget velkomne til at ringe til os på +45 33148424