fbpx

BUTLEREN PÅ ODD FELLOW PALÆET

BUTLEREN PÅ ODD FELLOW PALÆET

Butleren på Odd Fellow Palæet

Vi har sendt Patrick Campolin på butlerskole i Belgien, hvorefter han vender tilbage og indtager rollen som vores helt egen Palæ-butler.

I den anledning har vi samlet op på de 3 mest stillede spørgsmål.

HAR DU ALTID VIDST AT DU SKULLE VÆRE BUTLER:

Nej, overhovedet ikke! Jeg har til gengæld altid haft en klarhed omkring det at jeg gerne vil arbejde med service på et meget højt niveau, og særligt med den her ”ægte” serviceoplevelse, hvor man oprigtigt er engageret i sine gæsters velvære og har øje på de bittesmå detaljer. Der skal typisk meget lidt til for at en gæst føler sig set, hørt og bemærket, men det er netop de små detaljer, der virkelig gør forskellen.

Det at gå i ”butlerens fodspor” er først noget jeg de senere år har gået og tænkt på. Det er jo i dag et arbejde, hvor man tager skridtet videre inden for personlig service og nørder de nærmest svundne dyder. Først for nyligt besluttede jeg at gå videre med tanken, og særligt da Corona slog til, blev min chef og jeg enige om at det måske kunne styrke palæet på den anden side af Covid-19. Vi tænkte også at det jo nærmest hørte sig til at have en butler her på Palæet.

 

  • I sine sort-polerede Oxfords og den velbundede butterfly fortæller Patrick om butlerskolen.

     

Butleren på Odd Fellow Palæet

 

FORTÆL OS OM BUTLERSKOLEN:

Der findes meget få butlerskoler verden over, og ingen af dem ligger her i landet, da det jo ikke decideret er et arbejde man vokser op med i Danmark. Det er jo nærmest et uofficielt håndværk, hvor man med tid og erfaring kan arbejde sig dygtig i branchen, og så har det jo i gamle dage været sådan at man startede fra bunden og arbejdede sig op.  Men efter en del research var der særligt én skole, som fangede min opmærksomhed – School for Butlers & Hospitality.

Jeg faldt for deres tilgang til faget – da de konstant arbejder på at højne og udvikle kompetenceniveauet, med ydmyg respekt for ”håndværket” og samtidigt kombinerer klassiske dyder med mere moderne metoder. Jeg er selv meget old school og ydmyg i min adfærd, så de er lige min kop the.

Netop School for Butlers & Hospitality holder et skarpt fokus med kun 8 elever ad gangen i et intensivt forløb. Her kommer vi igennem alt lige fra vine og spiritus, opdækning til middage, hvordan man befærder sig som butler og mere til. Det er netop de emner en butler i dag kan forventes at kunne nærmest til fingerspidserne.

Vi 8 elever bliver sat sammen på en stor herregård i Belgien – ”Domain Canteclaer” hvor vi som et team skal administrere domænets daglige drift, alt imens vi tager os særligt godt af vores principal og hans familie.

Ud over selve den daglige arbejdsgang, vil der også være undervisning i blandt andet – Etiquette & protocols, Event management for butlers og Guestcare procedures – Så det er virkelig noget jeg ser frem til.

 

Skolen er drevet og ejet af Mr. Vincent Vermeulen, hvis familie har været dedikeret til service og hospitality branchen siden 1884. I en lang årrække har Mr. Vermeulen selv arbejdet som butler og før da som sommelier på forskellige michelin restauranter i verden. Vincent Vermeulen er ud over butler, også udlært Event planner og er medlem af The Guild of International Toastmasters.

I dag agerer han som vores Principal (altså head of the house) og som underviser på skolen.

Butleren på Odd Fellow PalæetHVAD SKER DER SÅ NÅR DU VENDER TILBAGE:

I starten vil jeg være at finde ved rigtig mange af vores arrangementer her på palæet og også bag kulissen for netop at sørge for at det hele går smurt. Særligt brudepar vil senere opleve at jeg står til rådighed for dem, op til, under, og efter deres bryllup er afholdt hos os. Det kunne for eksempel være at gommen har brug for assistance med jakkesættet eller at bruden har planlagt en overraskelse, så står jeg klar og er personligt til rådighed.

 

HAR DU ANDRE SJOVE SPØRGSMÅL DU KUNNE TÆNKE DIG AT FÅ BESVARET?

Det kan være alt lige fra hvad Patrick spiser til morgenmad eller hvordan han fandt frem til butlerskolen – kun fantasien sætter grænser.
Så skriv endelig til os på Facebook, instagram eller INFO@BREDGADE28.dk og så stiller vi dit spørgsmål til Patrick når han vender hjem.